+36 20 357 0979

Szolgáltatások

Egyszeri segítő beszélgetés

Elakadások az életünk során bármikor jelentkezhetnek, amikor nincs szükség hosszabb szakmai segítség igénybe vételére, mindössze egy feltáró beszélgetésre, mely során az adott helyzetre tágabb szemszögből is ránézünk. Sokszor elég a nézőpont váltás ahhoz, hogy megoldást találjunk egy életvezetési problémára/elakadásra.
Az egyszeri segítő beszélgetés során nem fókuszálunk a személyiség jellemzőkre, a mélyben húzódó esetleges problémákra.

Konzultáció

Behatárolt számú (2-5) ülésekből áll, melynek a központjában egy konkrét probléma illetve élethelyzet van. A tanácsadáshoz hasonlóan a szakember a belső erőforrásokat és képességeket helyezi a fókuszba. Itt nem zajlik gyógyító tevékenység, nem pszichoterápiás folyamat.

Tanácsadás

A pszichésen egészséges emberek részére nyújtott lehetőség, hogy az aktuális problémáikra más nézőpontból tekintsenek. A saját erőforrásaikat felhasználva találják meg az elakadásaikból kivezető utat. Az esetleges krízisek lehetőségek a fejlődésre, önmagunkat meghaladva lépünk tovább egy nehéz életeseményt követően.
A tanácsadás fő jellemzője a jelenre fókuszálás, a lelki egészség megőrzése, általában rövid időhatáros folyamat.

Pszichoterápia – Önismeret és személyiségfejlesztés

Az alappszichoterápia központjában a kapcsolati dinamikák, érzelmi élet, álom- és fantáziavilág, és az ezekkel kapcsolatos tevékenységek állnak. Az önmagunkról alkotott kép bővülése és átértékelése, valamint az összefüggések felismerése hatékony és tartós változást eredményeznek a személyiség működésében.
A pszichoanalitikusan orientált terápiák ideje jellemzően 1-5 év közé tehető, heti 1-2 alkalmas gyakorisággal történő ülésekkel. Alkalmasak a pszichoszomatikus zavarok, krónikus problémák, depresszió, valamint személyiségzavarok kezelésére.

Katathym Imaginatív Pszichoterápia (KIP)

Relaxációs, imaginatív pszichoterápiás eljárás, mely során módosult tudatállapotban hozzáférhetővé válnak a tudattalan tartalmak. Korai (általában elfojtott) traumák felszínre hozására és feldolgozására alkalmas technika.
A katathym kifejezés a tudattalan érzelmekkel teli szimbolikus kivetítésére vonatkozik. Az imagináció a terápiás céllal megjelenített élményvilág képi megjelenítésére utal. A technika alkalmazása során az elhárító énvédő mechanizmusok kevésbé aktiválódnak, így elérhetővé válnak a tudattalan tartalmak.
A módszer alkalmazása során a kísért imaginációt és a szimbólumokkal folytatott munkát mélylélektani orientációjú, kognitív, tudatos feldolgozás követi.

Párterápia

Kapcsolati konfliktusok kezelése, egymás mélyebb megértése révén. Elsődlegesen a felek közötti kommunikáció fejlesztése a cél. Belátás kialakítása, és személyes felelősségvállalás által a párnak a terápia során lehetősége nyílik egymás értő és figyelő meghallgatására, közös konszenzus létrehozására.

A terápiás ülés 55 perc, díja 10.000 Ft.

Pár- és családterápia díja 15.000 Ft.

Magánrendelés

Hogyan zajlik? Mire számítsak?

Bejelentkezés

A bejelentkezés telefonon vagy emailen keresztül történik.

Időpontegyeztetés

Az időpontegyeztetést követően kerül sor az első találkozásra, ahol feltárjuk a megkeresés okát.

Találkozás

Az első találkozás arra is megfelelő és elegendő, hogy el tudja dönteni, szeretne–e velem dolgozni.

Terápiás munka

Az ülések általában heti rendszerességgel, ugyan-abban az időpontban zajlanak, alkalmanként 55 percben.