+36 20 357 0979

Cikkek

Mi számít szexuális visszaélésnek a gyerekkel szemben? | Sebestyén Eszter

„A szexuális visszaélés tulajdonképpen a gyerek szexuális határainak átlépése. A gyerek kiszolgáltatottsága, ártatlansága, szeretet iránti vágya, érzelmi instabilitása, a szülők iránti végtelen odaadása vagy éppen a védekezőképességének korlátozottsága, a félelem kiváltotta sokk, az ijedtség okozta lefagyás védtelenné teszi, így szexuális erőszak nélkül is meg lehet vele tenni azt, amit ő egyáltalán nem akar.”

Elolvasom

„Minden kapcsolatot megszakítottam a mérgező anyámmal” | Kun Gabi

„Nem választhatod meg a családodat, de arról dönthetsz, hogy kit engedsz be az életedbe.”

Elolvasom

A mérgező emberek SOHA nem fogják elismerni, hogy fájdalmat okoznak neked | Ludányi Bettina

„Tehetségük van a saját igazságuk megteremtéséhez. Ráadásul arra törekszenek, hogy minél több ember elhiggye az állításukat, így a végén te fogsz őrültnek tűnni. Te leszel a rossz.”

Elolvasom

A haragról | Gumiszoba

„...szinte minden helyzetet, amitől baromira frusztrált és dühös leszek, azt férfiak idéznek elő, vagy a viselkedésükkel, vagy az ő előnyeikkel az ő modorukkal, az ő szabályaikkal. A problémáim 80%-a a patriarchátus rendszeréből, és az ún. hétköznapi hímsovinizmusból adódik.”

Elolvasom

“Akkor én most alkoholista vagyok?” – Hol van a problémás alkoholfogyasztás határa? | Brunner Zsanett Anna

„Az egymillió alkoholista országa vagyunk – de vajon hogyan húzzuk meg azt a képzeletbeli határt, ami elválasztja a függőt a néha kissé túlzásba eső, de amúgy “normálisnak” mondható fogyasztótól. Ki számít tulajdonképpen alkoholistának?”

Elolvasom