+36 20 357 0979

Cikkek

5 tévhit a haragunk elengedéséről | Herendi Kata

“Hogy kinek mit jelent egy megbocsáthatatlan sérelem, senki helyett nem szeretném eldönteni. De azt hiszem, előbb-utóbb mindannyian elérkezünk addig a pontig, hogy bármi is történt, nem szeretnénk tovább annak, vagy a haragunknak az árnyékában élni az életünket. Ez a döntés pedig maga a megbocsátás."

Elolvasom

Gyereknevelés - nehéz könnyűség vagy könnyed nehézség | Sebestyén Eszter

„Egy gyerek azért születik, hogy saját maga lehessen, hogy a saját személyiségének megfelelő módon élhessen, és a saját sorsát, küldetését beteljesítse.”

Elolvasom

Szüleink hagyatéka | Limpár Imre

"13 jellegzetes engedély és gátló parancs, melyek meghatározhatják pszichés működésünket. Sorskönyvi intelmek"

Elolvasom

Bántani szavakkal is lehet – a verbális agresszió | Sebestyén Eszter

„Nem könnyű megkülönböztetni, mert nincs egyértelmű határvonal a verbális agresszió és a veszekedés között. … Ugyanakkor, ha az egyik ember igazán tiszteli a másikat, akkor az indulatosság ellenére sem tipor bele a másik méltóságába, nem szégyeníti meg.”

Elolvasom

„Már megint mit csináltál?” – ez volt anyám első kérdése, mikor a férjem eltörte a karom | Szekeres P. Mónika

„...sok oka lehet még, hogy az áldozatok miért maradnak benne egy bántalmazó kapcsolatban. Szerepe lehet ebben saját számtalan ambivalens érzelmüknek, a szégyen és megalázottság érzésének, a bosszútól való félelemnek, az alacsony önértékelésnek, az esetleges szülői függőségnek, azaz a gyermekekről való gondoskodás vállalásának. Ezek éppúgy jelen lehetnek, mint az egyedülléttől való félelem.”

Elolvasom