+36 20 357 0979

Cikkek

A köpeny alatt kés lapul | Kocsis Gábor

"Azok az emberek, akik látszólag nagyon elfogadóak, nagyon tudnak alkalmazkodni, figyelmesek, és nem akarnak senkit sem megbántani – ha pedig ezt mégis megteszik, akkor még a létezésükért is bocsánatot kérnek. Aztán megteszik újra. És újra. És újra.”

Elolvasom

Gyere ide / Takarodj | Hegyeshalmi Richárd

"Hiába tudjuk ésszel, hogy szükségünk van másokra és mások szeretetére; az ösztöneink szerint szomorúnak és magányosnak lenni kevésbé veszélyes, mint hagyni, hogy valaki túl közel kerüljön és megsebezzen."

Elolvasom

A titok pszichológiája | Porpáczi Júlia

"Ahogy a kutatási eredmények is mutatják, a szándékolt titoktartás nagyon megviseli szervezetünket, mind pszichés, mind szellemi, mind testi szinten, ami rávilágít arra, hogy a titoktartás miért szabotálja egészségünket és jóllétünket.”

Elolvasom

A „tökéletes” szülők a legmérgezőbbek? | Soós Aliz

"Ha a másik igényei és érzései nincsenek tiszteletben tartva, hanem át vannak húzva a státuszra való hivatkozással, az nem szeretetkapcsolat. A szeretetkapcsolatba az is bele kell, hogy férjen, hogy időnként összeveszünk, haragszunk egymásra, távolságot tartunk. Önmagában a státusz és a hozzá kapcsolódó elvárások nem elegendőek egy jó kapcsolathoz.”

Elolvasom

Tényleg meg kell bocsátani? | Perintfalvi Rita

"Meg kell engedni, hogy dühös legyek arra, aki visszaélt a hatalmával és olyasmit tett velem, amit én valójában soha nem akartam. Lehet, hogy nem tudtam nemet mondani neki, mert annyira erősen manipulált, a hatalmába kerített.”

Elolvasom