+36 20 357 0979

Cikkek

A segítők legnagyobb bűne | Bíró Gabriella

„Nincsenek varázslatok, a belső folyamatok nem kerülhetők meg, nem rövidíthetők le, és egyetlen technika, vagy könyv sem pótolja magát a gyógyító kapcsolatot.”

Elolvasom

"tabu még a mentálhigiéné" | EzekMennek

„Magyarországon szerintem azért is szinte tabu még a mentálhigiéné ( = "terápiába a hülyék meg gyengék járnak" és társai ugye), mert az egyik alapvető lépése a gyermekkorban elszenvedett traumák felszínre hozása és ezáltal a szülők piedesztálról való letaszítása.”

Elolvasom

Felnőttek, akik nem tudják elviselni a békét | Czirják Eszter

„Szoktunk beszélni önutálatról, önsorsrontásról, állandó kudarcokról, újabb bántalmazó kapcsolatok kialakításáról, állandó szégyenérzetről. Azoknak, akik úgy nőttek fel, hogy rendszeresen bántalmazták őket a szüleik, nemcsak a fentiekkel kell megküzdeniük, hanem azzal is, hogy nem, vagy csak nagyon nehezen viselik el hosszabb távon a békét és a nyugalmat.”

Elolvasom

Az elkúrt párkapcsolatok margójára, avagy a pont ereje | Kozma Zsófia

„A remény nagy kurva. Sokszor visz olyan helyekre, ahol nincs keresnivalód és sokszor késztet olyan dolgok megtételére, amit nem kellene megtenned. A szerelem is tud ilyen kurva lenni, együtt meg aztán végképp borítékolhatják, hogy idióta legyél. Van, hogy valaminek vége, olyan is van, hogy el sem kezdődött igazán, de ez a kettő elhiteti Veled, hogy van keresnivalód kapcsolatokban és helyzetekben, mert az, hiába minden kézzel és szívvel fogható bizonyíték az ellenkezőjére, lehet még jó.”

Elolvasom

Mindegy, hogy sérült vagy, vagy gonosz, nincs jogod bántani! | Bíró Gabriella

„A szeretet nem köt meg, hanem szabaddá és nyitottá tesz. … A legerősebb kötelék a bizonytalanság”

Elolvasom